Obecny czas: 2010-09-10, 02:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Warto ? predyspozycje/przewaga ?
Nowy postWysłany: 2010-02-05, 00:29 
-#Nowicjusz
-#Nowicjusz

Dołączenie: 2010-02-04, 23:43
Witam
Czy są to predyspozycje dobre do armwrestlingu? czy mam już jakąś przewagę nad innymi ?
Mam 18 lat - wszyscy do okoła mówią "jestem oderwany od pługa granatem"
Ojcjec mówi, że siłe mam po jakimś tam wujku - mam wielką dłoń i grube a nawet długie paluchy (łape podobno też mam po tym wujku) każdy mi mówi, że jest ze mnie kawał chłopa mam 182 cm wzrostu i 85 kg wagi i szeroki w barach - piszę tu bo chciałbym się dowiedzieć czy warto zaczynać tę dyscyplinę tak na poważnie - spodobała mi sie ta dyscyplina jak zacząłem z każdym wygrywać - np. wpadł do mnie taki kumpel który kiedys ćwiczył armwrestling amatorsko kładł ludzi większych od siebie i silniejszych - wpadł do mnie i mówi dawaj na łape (gościu ma z 26 lat) no ja do niego mówie dawaj na prawą kładłem go za każdym razem :D:D powiedział że mam pare że powinienem się tym sportem zająć i takie tam - gorzej już z lewą nie mam koordynacji jak prawą i przegrywałęm z nim. Ta siła jest trochę kłopotliwa bo kumple się w szkole podniecają i w ogóle wołają jak są jakieś problemy 8) wszedzie widzą we mnie symbol SIŁY piszę szczerze nie uznajcie mnie za jakiegoś maniaka (debila) , a ON to to i tak w kółko np. coś do podniesienia to wołają mnie i takie tam czynności związane z siłą - myślałem też nad piłką reczną bo rzucam bardzoooo mocno ale armwresling bardziej mi sie podoba - Nigdy w zyciu nie cwiczyłem na siłowni - ale jeżeli chodzi o przenoszenie czegoś lub wyrwanie i rózne inne rzeczy to wszedzie ja. Ojcjec nawet mi mówi ze jestem silny - z ojcem jak se sciskamy łapy to hehehe przegrywa ze mną na scisakanie, chodz wazy 107 kg i jest tez kawał chłopa, nie wiem dlaczego ale mam tez mocny uścisk przy witaniu się z kimś ? ręka sama mi sie zaciska, od urodzenia mam takie coś.
Pozdrawiam.
Piszę bo nie wiem czy warto zaczynać - a ja jak mam juz zaczynac to chciałbym wysoko stać na podium :lol: dlatego też pytam czy to są dobre predyspozycje czy mam już jakąs przewagę nad innymi - jutro wybieram się do klubu jeszcze dowiedziec co i jak, czy mnie przygraneli by i ogółem idęzobaczyćjak tam jest :D

Temat postu: Re: Warto ? predyspozycje/przewaga ?
Nowy postWysłany: 2010-02-05, 08:23 
Site Admin
Site Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 2005-04-07, 10:01
moim zdaniem powinieneś najbliższy miesiąc spędzić w klubie ucząc się naszej techniki i podjechać 13 marca do Tomaszowa Mazowieckiego na Debiuty. Zobaczysz wtedy co jesteś wart na starcie i będziesz później miał punkt odniesienia jeżeli zostaniesz w tym sporcie. Zabawa fajna, nawet jak przegrasz i odpadniesz bez wygranej (czego oczywiście Ci nie życzę).

Nowy postWysłany: 2010-02-05, 08:27 
-#Zloty3
-#Zloty3
Awatar użytkownika

Dołączenie: 2005-05-14, 21:18
Miejscowość: Myszków
:D nie masz nic do stracenia

Nowy postWysłany: 2010-02-05, 15:00 
-#Nowicjusz
-#Nowicjusz

niestety byłem dziś w Kielcach w "złotym Smoku" i klubu już nie ma :evil: może znacie jakieś w Kielcach kluby ?
Pozdrawiam

Nowy postWysłany: 2010-02-05, 15:33 
jesli jestes z okolic Łagowa to wierze ze jestes silny :wink:

Nowy postWysłany: 2010-02-05, 16:41 
-#Początkujący
-#Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 2005-09-04, 18:17
Miejscowość: Gdzieś na Mazurach
KIELCE - Rushh Kielce

ul. Niska 6
25-317 Kielce
Tel. 661 444 555 – Marek Kobiec
e-mail: m.kobiec@wp.pl

Skopiowano z Strony Głównej - KLUBY !!!! Pozdrawiam !!! :D

Nowy postWysłany: 2010-02-05, 16:48 
-#Nowicjusz
-#Nowicjusz

dzięki chłopaki za odpowiedz - jestem z innej wiochy, do łagowaa mam 30 km :P
Dzieki za namiary.
Pozdrawiam

Nowy postWysłany: 2010-02-05, 20:27 
-#Złoty1
-#Złoty1
Awatar użytkownika

Dołączenie: 2006-09-02, 11:42
Miejscowość: Piławki
Mam kolegę którego do twoich opowieści można porównać .Przed pucharem przyjechał do mnie i namówiłem do sparingu no i tu się zdziwiłem i to mocno ledwo z nim wygrywałem po prostu byłem w szoku że on jest dalej tak silny w szkole podstawowej tylko on zemną wygrywał :) z całej szkoły :P :D :wink: Bez ściemy :!:
nie siłuje sie bo nie czuje tego klimatu zawodów czy siłowni , uwierzcie mi że gdyby trenował......... nadgarstka od dłoni nie odróżnisz ręce jak od innej osoby no ale cóż jego wybór , może jesteś do niego podobny więc sprawdź i tego nie zmarnuj
Pozdrawiam

Nowy postWysłany: 2010-02-08, 16:25 
-#Zloty5
-#Zloty5
Awatar użytkownika

Dołączenie: 2005-04-12, 20:33
Miejscowość: Tomaszów Maz./ŁdZ
Dokladnie tak;
Debiuty w Tomaszowie beda dla Ciebie idealnym sprawdzianem mozliwosci!

Mam nadzieje do zobaczenia wlasnie tam!

Pozdrawiam

UNDISPUTED

Nowy postWysłany: 2010-03-07, 18:36 
-#Nowicjusz
-#Nowicjusz

Dołączenie: 2010-01-12, 16:36
Miejscowość: Bydgoszcz
Autorze tematu - I co byłeś w klubie ? Jakie odczucia ?
Zdecydowałes sie na debiuty ,jak tu proponowali aby sprawdzić swoje możliwości ?

Nowy postWysłany: 2010-03-07, 19:22 
-#Początkujący
-#Początkujący

Dołączenie: 2009-12-01, 15:53
duzo jest takich osob ..alewłasnie nie wiem czemu nie ciagnie ich az tak bardzo do armsportu..mam tez takiego kolego niecałe 70 wagi a uchwyt ma tak mocny ze trudnu mi zamknac moja dłon ...sa osoby poprostu urodzone do tegotylko brak zapału my musimy nadrabiac ciezka praca

Nowy postWysłany: 2010-03-08, 17:13 
-#Nowicjusz
-#Nowicjusz

Dołączenie: 2010-01-12, 16:36
Miejscowość: Bydgoszcz
Ja jestem zdania jak to mawia jan Łuka "Wola psychiki daje wyniki" pozatym powiadają ,że niemożliwe nieistnieje więc jeśli sie czemus ktoś poświęca to nawet z nienajleprzą genetyką może osiągnąć co nieco :)

Nowy postWysłany: 2010-03-10, 00:41 
-#Zloty5
-#Zloty5
Awatar użytkownika

Dołączenie: 2005-04-12, 20:33
Miejscowość: Tomaszów Maz./ŁdZ
Coś w tym jest ...

UNDISPUTED

Nowy postWysłany: 2010-03-13, 14:01 
-#Nowicjusz
-#Nowicjusz
Awatar użytkownika

Dołączenie: 2010-03-13, 13:11
Miejscowość: Vancouver
Najlepiej jeśli przylączysz sie do jakiegoś klubu armwrestlingowego i zaczniesz uczęszczać systematycznie na treningi (raz w tygodniu na poczatek w zupełności wystarczy). Tam możesz spróbować swoich sił na stole do armwrestlingu. Polecam na początek ćwiczenia przy stole; wiele starć i ćwiczeń ze wspówzawodnikami pomoże Tobie w myśleniu podczas walki, "wyrobi" spryt, siłę i przede wszystkim kontrolę dłoni. Po tym jak nabierzesz trochę doświadczenia i poczujesz jakie ruchy przy stole są ważne, możesz zacząć ćwiczyć dodatkowo na siłowni lub w domu (uzupełniajaco) symulując naciski na ważne w armwrestlingu partie ciała - głownie dłoń i place, przedramię, biceps, barki i plecy. Jak wiadomo sam silny uścisk dłoni nie świadczy jescze o predyspozycjach do tego sportu. Ważne są mocne kości, przyczepy, ścięgna a także genetyka (długię przedramiona i duże dłonie to najważniejsze atuty - gdyż na najwyższym poziomie - dosłownie milimetry w dźwigni potrafią rostrzygać kto wygra dane starcie). Pozdrawiam

Nowy postWysłany: 2010-03-14, 09:56 
-#Czasem piszący
-#Czasem piszący

Dołączenie: 2009-07-26, 09:57
A mi się wydaje, że się po prostu przechwalasz. Rozumiem. Są ludzie, którzy mają wrodzony talent, czy predyspozycje do uprawiania określonych dyscyplin. Tylko, że ten post ma formę przechwałek- jaki to ty jesteś mocny.
Skoro wszyscy na około mówią ci, że jesteś taki mocny to idź do klubu i to samo niech powie Ci trener. Wtedy będziesz wiedział czy masz "predyspozycje".

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości