Witam
Czy są to predyspozycje dobre do armwrestlingu? czy mam już jakąś przewagę nad innymi ?
Mam 18 lat - wszyscy do okoła mówią "jestem oderwany od pługa granatem"
Ojcjec mówi, że siłe mam po jakimś tam wujku - mam wielką dłoń i grube a nawet długie paluchy (łape podobno też mam po tym wujku) każdy mi mówi, że jest ze mnie kawał chłopa mam 182 cm wzrostu i 85 kg wagi i szeroki w barach - piszę tu bo chciałbym się dowiedzieć czy warto zaczynać tę dyscyplinę tak na poważnie - spodobała mi sie ta dyscyplina jak zacząłem z każdym wygrywać - np. wpadł do mnie taki kumpel który kiedys ćwiczył armwrestling amatorsko kładł ludzi większych od siebie i silniejszych - wpadł do mnie i mówi dawaj na łape (gościu ma z 26 lat) no ja do niego mówie dawaj na prawą kładłem go za każdym razem

:D powiedział że mam pare że powinienem się tym sportem zająć i takie tam - gorzej już z lewą nie mam koordynacji jak prawą i przegrywałęm z nim. Ta siła jest trochę kłopotliwa bo kumple się w szkole podniecają i w ogóle wołają jak są jakieś problemy

wszedzie widzą we mnie symbol SIŁY piszę szczerze nie uznajcie mnie za jakiegoś maniaka (debila) , a ON to to i tak w kółko np. coś do podniesienia to wołają mnie i takie tam czynności związane z siłą - myślałem też nad piłką reczną bo rzucam bardzoooo mocno ale armwresling bardziej mi sie podoba - Nigdy w zyciu nie cwiczyłem na siłowni - ale jeżeli chodzi o przenoszenie czegoś lub wyrwanie i rózne inne rzeczy to wszedzie ja. Ojcjec nawet mi mówi ze jestem silny - z ojcem jak se sciskamy łapy to hehehe przegrywa ze mną na scisakanie, chodz wazy 107 kg i jest tez kawał chłopa, nie wiem dlaczego ale mam tez mocny uścisk przy witaniu się z kimś ? ręka sama mi sie zaciska, od urodzenia mam takie coś.
Pozdrawiam.
Piszę bo nie wiem czy warto zaczynać - a ja jak mam juz zaczynac to chciałbym wysoko stać na podium

dlatego też pytam czy to są dobre predyspozycje czy mam już jakąs przewagę nad innymi - jutro wybieram się do klubu jeszcze dowiedziec co i jak, czy mnie przygraneli by i ogółem idęzobaczyćjak tam jest